Electrische fietsen

De electrische fiets

Een fiets die in Nederland steeds meer populariteit geniet is de electrische fiets. Deze fiets is voorzien van een hulpmotor en hiermee wordt de fiets electrisch aangedreven. De fiets kan vaak ook nog door middel van spierkracht worden aangedreven zodat u dit kunt combineren.

Er worden steeds meer electrische fietsen verkocht in Nederland aan mensen die bijvoorbeeld dichtbij hun werk wonen of aan ouders die hun kinderen elke dag naar school moeten brengen. Hier leest u meer over de voor- en nadelen van een electrische fiets en over verschillende electrische fietsen zoals:

  • De pedelec electrische fiets
  • De E-Bike electrische fiets

De pedelec electrische fiets

Pedelec is een afkorting van Pedal Electric Cycle. Deze fiets maakt dus gebruik van het zelf trappen van de bestuurder waarbij deze wordt ondersteund door een electrisch systeem. Hiermee wordt er extra kracht geleverd waardoor de bestuurder dus hulp krijgt. De pedelec is een populaire fiets die het volgens kenners in zich heeft om de normale fiets te verdringen op de lange termijn. Of dit echt het geval is valt natuurlijk te bezien maar de pedelec is wel degelijk een fiets die veel wordt verkocht.

De E-Bike electrische fiets

Een andere soort electrische fiets is de E-Bike. Dit is een electrische fiets waarbij de bestuurder vooruit komt zonder dat deze hoeft te trappen. De bestuurder zelf kan belangrijke als snelheid wel zelf aangeven en hier zal het systeem dan rekening mee houden. De kracht van de electrische motor heeft geen invloed op de kracht die door de bestuurder wordt uitgeoefend zodat er tegelijkertijd gebruik gemaakt kan worden van de pedalen en de gashendel.

Voordelen electrische fiets

De electrische fiets heeft vanzelfsprekend een aantal voordelen. Zo kunt u met behulp van een electrische fiets bijvoorbeeld veel meer afstand afleggen met dezelfde inspanning. Hierdoor maakt de electrische fiets het voor u mogelijk om vaker op bezoek te gaan bij mensen die net iets te ver weg wonen om met de normale fiets heen te gaan. Ook stelt het de senioren in staat om afstanden af te leggen die normaliter niet te overbruggen zijn vanwege hun lichamelijke conditie.

Nadelen electrische fiets

Maar een electrische fiets heeft natuurlijk niet alleen maar voordelen. Het grootste nadeel van een electrische fiets is natuurlijk de prijs. Zo is een electrische fiets niet goedkoop en dit is voor veel mensen een grote drempel om een electrische fiets aan te schaffen. Daarnaast vinden veel mensen het lastig om de electrische fiets zelf te onderhouden en zijn de noodzakelijke reparaties aan een electrische fiets vaak ook aan de prijzige kant.

Copyright 2020 fietsen-vergelijken.nl