Goedkoopste mountainbike

Goedkoopste mountainbike

Als je aan een mountainbike denkt denk je al snel aan een dure fiets, maar dit hoeft gelukkig helemaal niet het geval te zijn. Mountainbikes zijn er namelijk in alle vormen en maten. En dus ook in allerlei prijsklasses.

Je hebt hele standaard mountaibikes en je hebt ook mountainbikes die veel uitgebreider zijn. Denk hierbij aan meer versnelling, stuntveringen en dat soort dingen.

Afhankelijk van de kwaliteit van de mountainbike en de hoeveelheid extra onderdelen die bij de mountainbike aanwezig zijn wordt een prijs voor de mountainbike samengesteld. En het merk van de mountainbike speelt natuurlijk ook mee in de prijs die ze in een winkel aan een mountainbike geven.

Een simpele mountainbike

Voor een simpele mountainbike hoef je helemaal niet veel geld kwijt te zijn. Als je even op zoek gaat naar een fiets die in de aanbieding is, dan kan je meestal wel een mountainbike vinden voor 200 euro. Bij een simpele mountainbike hoef je natuurlijk geen voorvering te verwachten of dat soort ‘luxe’ dingen, maar je hebt dan wel gewoon een mountainbike waar je mee kunt fietsen en waar je mee door bossen en dat soort gebieden kunt rijden. Wil je niet dat je van achter wordt natgespetterd en helemaal vies wordt? Dan zul je er wel zelf een spatbord bij moeten kopen.

Mountainbike kopen via een internetwinkel

Naast dat je op zoek kunt gaan op het internet naar soorten fietsen en mountainbikes, kun je ook een mountainbike kopen via een internetwinkel. Je kunt daar dan alle specificaties lezen en een bestelling maken. Je kunt deze mountainbike dus niet testen, zoals in een winkel. Als je wel eerst een fiets wilt testen, zijn hier meerdere opties voor. Als dezelfde fiets ook in de winkel wordt verkocht, kun je deze fiets natuurlijk ook in de winkel gaan testen en uiteindelijk via internet kopen. Meestal is het kopen van een fiets op internet goedkoper, aangezien er geen winkelpand betaald hoeft te worden en er ook minder personeelskosten zijn. Houd er alleen rekening mee dat er ongeveer tussen de 10 en 15 euro aan verzendkosten aan de prijs moeten worden toegevoegd.

Mountainbikes met veringen

De meeste mensen willen graag een mountainbike met veringen. Veringen zorgen er namelijk voor dat de klappen op je fiets minder hard aankomen. Tevens verhogen veringen meestal de levensduur van je fiets. Een vering is dus prettig voor je fiets en prettig voor je lichaam. Veringen zijn er in verschillende soorten en maten en het is dus belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van een vering. Een vering kan ook van slechte kwaliteit zijn en dan heb je er meestal niet zoveel aan.

Garantie

Als je een nieuwe mountainbike koopt kan het verstandig zijn om er garantie bij te kopen. Op deze manier ben je er zeker van dat je niet meteen zelf een nieuwe mountainbike hoeft te kopen als je mountainbike onverwacht kapot gaat. Afhankelijk van de prijs van de mountainbike zul je een afweging moeten maken of een garantie erbij kopen verstandig is of niet.

Copyright 2020 fietsen-vergelijken.nl