Korting op fiets

Korting op fiets

Een nieuwe fiets kopen kan een aardige investering zijn. Je kunt natuurlijk een basis omafietsje kopen van 150 euro, maar voor een normale stadsfiets ben je toch al snel tussen de 600 en 800 euro kwijt. En als je een goede wielrenfiets of ATB wilt hebben bijvoorbeeld dan ben je al snel meer dan 1000 euro kwijt.

Een nieuwe fiets kan dus een grote aankoop zijn en hierop kun je dus wel degelijk korting afdwingen. Dit kun je op verschillende manieren doen.

Op welke manieren je dit kunt doen zal hier verder besproken worden. Een van de belangrijkste dingen is natuurlijk wel dat je verstand hebt van een fiets.

Kennis over de fiets

Als je korting wilt afdwingen op een fiets, is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet waar je het over hebt. Heb je dus geen tot weinig verstand van fietsen, zorg er dan voor dat je iemand meeneemt die er wel verstand van heeft. Als je bijvoorbeeld bepaalde minpunten aan een fiets ziet, kun je deze bespreken met de verkoper. Op deze manier kun je bekijken of het mogelijk is om korting op de fiets te kunnen krijgen.

Vergelijken met andere winkels

Ga naar meerdere fietsenwinkels toe. Op deze manier krijg je een compleet beeld van wat elke fiets bij elke afzonderlijke winkel kost. Deze kennis kun je weer mooi meenemen in eventuele onderhandelingen over de prijs van de fiets. Weet je bijvoorbeeld dat een soortgelijke fiets in een andere winkel 100 euro duurder is, dan kun je dit ter sprake brengen. Het is ook een voordeel als je goed kunt bluffen. Als je bijvoorbeeld geloofwaardig over kunt brengen dat je zonder de korting naar een andere winkel gaat, dan is de kans groter dat je een korting op de fiets zult krijgen.

Korting op accessoires

Soms is een korting op een fiets heel lastig, bijvoorbeeld omdat deze al zeer scherp geprijsd is en ze dus niet nog meer korting kunnen geven op de fiets. Als dit het geval is kun je wel proberen om korting te vragen op bepaalde accessoires. Als je bijvoorbeeld nog een extra slot wilt kopen, dan kun je hier korting op vragen. Grote kans dat deze manier van korting vragen tot succes zal leiden.

Wachten op korting

Naast actief op zoek gaan naar korting op een fiets, kun je natuurlijk ook afwachten tot een fietsenwinkel korting geeft op de fiets die je wilt hebben. Wacht elke maand de folders af die binnenkomen van de fietsenwinkel en kijk of er een actie of korting bij staat die voor jou interessant is. Deze manier van korting krijgen op een fiets houdt wel in dat je waarschijnlijk langer moet wachten tot je een fiets kunt kopen, maar dan heb je in ieder geval wel een fiets waar je minder voor hebt hoeven te betalen.

Copyright 2020 fietsen-vergelijken.nl