Waarop fiets vergelijken

Waarop fiets vergelijken

Een nieuwe fiets kopen kan een flinke investering zijn en als je dus een nieuwe fiets koopt wil je er zeker van zijn dat je een goede fiets hebt aangeschaft.

Dus als je op zoek gaat naar een nieuwe fiets is het belangrijk om verschillende fietsen met elkaar te vergelijken zodat je een goede keuze kunt maken.

Tijdens het bekijken en het testrijden van een fiets moet en kun je op meerdere dingen letten. Op basis van deze punten kun je dan besluiten welke fiets voor jou de beste aankoop is.

De prijs

Een van de belangrijkste dingen waarop je verschillende fietsen kunt vergelijken is natuurlijk de prijs. Als je een fiets kunt kopen van 100 euro en een andere fiets van 600 euro, dan mag je verwachten dat de fiets van 600 euro meer kan en dat deze een betere kwaliteit heeft. Kijk bij de prijs dus of deze overeen komt met de kwaliteit, oftewel de prijs-kwaliteitverhouding. Bij fietsen die zich in de hoge prijscategorie bevinden is het ook raadzaam om na te gaan of er garantie op de fiets zit en op welke onderdelen de garantie dan van toepassing is.

De soort fiets

Als je verschillende fietsen met elkaar gaat vergelijken is het wel belangrijk dat het dezelfde soort fietsen zijn. Je kunt een mountainbike met een omafiets gaan vergelijken, maar dit is ongeveer hetzelfde als appels en peren met elkaar vergelijken. Verschillende fietsen zitten anders in elkaar en worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Bepaal dus eerst naar wat voor soort fiets je op zoekt bent en ga dan pas verschillende fietsen van deze soort met elkaar vergelijken.

De onderdelen van een fiets

Een fiets bestaat uit verschillende onderdelen en het is belangrijk om naar de kwaliteit van deze onderdelen te kijken. Een standaardfiets bestaat uit banden, een frame, een zadel, een stuur en een rem. De meeste fietsen zijn uitgebreider. De meeste fietsen bevatten ook reflectoren, fietslichten, handremmen, versnellingen, enzovoort. Mountainbikes bevatten vaak ook schokdempers en wielrenfietsen bestaan uit speciale materialen waardoor ze extra licht zijn. Als een bepaald onderdeel van de fiets je niet bevalt kun je dit altijd met de verkoper bespreken. Als de banden bijvoorbeeld niet de banden zijn die je wilt hebben kun je bespreken of je deze banden om kunt wisselen voor andere banden.

De veiligheid

En nog een laatste puntje. Als je een fiets gaat kopen wil je natuurlijk dat deze niet snel gestolen wordt. Kijk daarom dus ook goed naar wat voor fietsslot er op de fiets zit. Als er geen fietsslot op zit zul je zelf een fietsslot aan moeten schaffen. Houd er wel rekening mee dat een goed fietsslot al snel rond de 50 euro kan kosten. Neem deze prijs dus ook mee in je calculatie. Op deze manier kun je een weloverwogen besluit nemen en een fiets kiezen die de beste prijs-kwaliteitsverhouding voor jouw heeft.

Copyright 2020 fietsen-vergelijken.nl